A fost odata... Istoria Manastirii Plaviceni
A fost odata Lucrarile de azi Cu ajutor va fi asa Viata monahala Galerie foto Filme Cutia cu scrisori

A fost odata... Istoria Manastirii Plaviceni      

Manastirea Plaviceni (Alunisul) este situata in sudul tarii, in arealul comunei Plopii Slavitesti din judetul Teleorman, la 33 km nord vest de Turnu Magurele si la 30km sud de Draganesti-Olt. Schitul este ctitorit de marele vornic Dragomir de Plaviceni, in timpul domniei lui Matei Basarab, intre anii 1646-1649.

Manastirea se afla intr-un amplu proces de organizare, cu noua obste de calugari, si are hramul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril"

Biserica este pictata in 1815 si se afla intr-o avansata stare de ruina ca si intreg ansamblul ce se compunea din biserica, impunatorul turn clopotnita, casa staretiei, 2 randuri de chilii, zidurile de aparare.

Manastirea este asezata intr-un cadru natural incantator, in lunca Oltului, printre paduri impunatoare.

Datorita izolarii amplasamentului si parasirii ei dupa anii '50, manastirea a intrat intr-un lent dar necrutator proces de degradare, la care a contribuit sin pacate si lipsa de interes a localnicilor. Graitoare in acest sens sunt imaginile de mai jos realizate in 1991, cand ansamblul devenise salasul vitelor din satele invecinate.© 2006-2007 ManastireaPlaviceni.ro» Manastirea Plaviceni   » Harta site   » Contact
Design si hosting: Magnetic-Design.com